Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Virusmonster

Sasser-bakmann får penger

Det er tydeligvis ikke så farlig å lage virus som angriper maskiner over hele verden lenger. Nå samles det inn store summer til mannen bak Sasser.

Virusmonster
En gruppe som kaller seg Sasser Support Team har nemlig begynt å samle inn pengegaver til Sven Jaschan, som programmerte Sasser. Jaschan ble arrestert i tyskland tidligere denne måneden, men har nå blitt løslatt mens forholdet blir etterforsket, skriver BBC News.

En misforståelse?

Sasser-viruset dukket opp 1. mai og ble raskt spredd på nettet. Tysk politi arresterte Jaschan og han innrømmet raskt at han hadde laget ormen. Dersom han blir funnet skyldig kan ha få inntil fem års fengselsstraff.

Men Sasser Support Team hevder at hele episoden bygger på en misforståelse. I en anonym melding til en mailingliste om datasikkerhet, sa gruppen at Jaschan lagde ormen for å gjøre folk oppmerksom på en alvorlig sikkerhetsfeil.

– Sasser var ment å være en harmløs vekker for verden. Sven gjorde det rette ved å lage denne ormen. Når skal folk skjønne at Microsofts basisprodukter ikke er gode nok for det fiendtlige miljøet som nettet er i disse dager, sto det i denne meldingen.

Små summer

Gruppen tar imot penger slik at Jaschan skal kunne betale utgiftene i forbindelse med rettsaken, eller for at han skal kunne ha det hyggelig før han må møte i retten.

I en mail til BBC News Online fortalte Sasser Support Team at de jobbet uavhengig av Sven Jaschan og at de ønsket å skaffe til veie store summer. Det ser ikke ut som noen enkel oppgave. Nettstedet som er satt opp for å koordinere pengegavene viser nemlig at de hittil bare har klart å samle inn 97,15 dollar (omtrent 650 kroner).

Stikkord: internett, virus