Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Phantom er ingen spøk

E304: Den mye omtalte bredbånds-spillkonsollen Phantom viser ansikt på E3-messen.

Phantom
Phantom er en spillkonsoll med verken CD- eller DVD-stasjon. Spillkonsollen er helt og holdent en bredbånds-«mottaker», der alle spill simpelthen lastes ned fra nettet.

Infinium Labs, selskapet bak produktet, trosser ryktene om å være en useriøs bedrift med et fiktivt produkt, og har satt 18. november som lanseringsdato for spilltjenesten i USA.

Gir bort konsollen

Overraskende nok skal maskinvaren – altså selve Phantom-konsollen og tilhørende spillkontroll, tastatur og mus – gis bort uten ekstra kostnader til kunder som inngår et to-års abonnement til $29.95 (ca. 200,- kr) i måneden. Da får man tilgang til et utvalg gratis spill og oppdateringer, og samtidig anledning til å laste ned og kjøpe nye «premium»-titler hver måned.

PC-spillkonsollen Phantom

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

I selve Phantom-boksen finner vi en Athlon XP 2500+ prosessor, Nvidia GeForce FX 5700 Ultra 128 MB skjermkort, NForce 2 Ultra 400 brikkesett, 5.1-kanals Dolby Digital Lyd, 256 MB minne, og 40 GB harddisk.

Når maskinvaren i konsollen trenger oppdatering, vil abonnenter få nye Phantom-komponenter uten ekstra tillegg i prisen.

Hvilke spill?

Selve konsollen bruker en embedded-versjon av Windows XP, og det store spørsmålstegnet er nå hvilke spillutgivere Infinium har fått med på laget.

På den store Phantom-avdukningen på E3-messen i Los Angeles før helgen ble en demo av Unreal Tournament brukt som eksempel, men vi har fremdeles til gode å se en endelig offisiell liste med spill som tilbys gjennom tjenesten.

Det er heller ikke klart når og om Infinium akter å tilby Phantom i Europa.

Annonse
Stikkord: internett, spilltester