Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bruker nettet til hvitvasking

Nå må man passe på dersom man får altfor gode jobbtilbud gjennom rekrutteringsnettsteder. Mafiaen bruker disse til å rekruttere «hvitvaskere».

Organiserte kriminelle benytter rekrutteringsfirmaenes nettsteder prøver nå å ansette uskyldige mennesker til å hvitvaske penger for dem, skriverthe Inquirer.

Sitter igjen med gjeld

Det er New York Times som har hevdet at det er en organisert gjeng som stjeler kredittkort som står bak svindelen. De har benyttet Monster.com til å hyre inn hvitvaskere, som de lar sitte igjen med gjeld når at svindelen oppdages.

Kilden er en amerikansk jusstudent som tok en jobb med å videreformidle innbetalinger for et europeisk programvareselskap, Insync Soft. Jobben besto i å akseptere betalinger fra salg i USA, ta penger ut av sin egen PayPal-konto og så å overføre disse pengene, via Western Union, til «selskapets» kontakter i Ukraina. Avtalen gjorde at studenten satt igjen med mellom fem og 20 prosent av summen.

Skylder på Monster

Etter en måned ble studentens PayPal-konto stengt på grunn av ulovlig bruk. Pengene fra Insync hadde kommet fra stjålne kredittkort og Paypal krevde 2 000 dollar tilbakebetalt.

Studenten skyldte på nettstedet for at de ikke hadde gjort nok for å beskytte henne mot svindlerne. Dette er visstnok et argument som har blitt betydelig svekket da det har vist seg i ettertid at hun møtte «ledelsen i selskapet» før hun tok jobben.

Monster har uttalt at dette er en sjelden sak og at de ikke er ansvarlig for slik svindel, skriver the Inquirer.

Stikkord: internett