Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lekkerbisk fra Olympus

Olympus’ siste digitalkamera er ikke bare dyrt. Det er bra også.

Olympus Camedia C-770 er et tungt kamera som ser robust ut, og som kjennes massivt og gjennomarbeidet når man holder det. Apparatet er konstruert i et maskulint, sort karosseri og sitter perfekt i hånden. De ergonomiske egenskapene ved dette apparatet er helt tydelig resultat av nitid ingeniørjobbing. Dette lover godt.

Sunt med slark

Denne modellen er absolutt ikke et nybegynnerkamera. Hvis du har litt erfaring med digitalkameraer fra tidligere, vil du imidlertid raskt sette deg inn i floraen av finesser og funksjoner. Uansett vil bruksansvisningen bli god å ha – tro oss! Vi stusset imidlertid over at objektivet rett og slett virket litt slarkete. På telefon kunne Olympus’ teknikere berolige oss med at kameraet var akkurat slik det skulle være. «Slarken» skyldes at objektivet er konstruert med en zoom som beveger seg fysisk inni kameraet – og ikke på utsiden av det. «Bare et sunnhetstrekk», kunne de fortelle. Ja, da så.

Elektronisk søker

I tillegg til en stor og svært god LCD-skjerm, er kameraet også utstyrt med en elektronisk søker. Vi var imidlertid mer begeistret for LCD-skjermen. Som søkeverktøy, fungerte den både enklere og overraskende nok, mer presist enn den høyoppløste, elektroniske søkeren.

Strålende fotoapparat

Kameraet er raskt både i oppstart og fokusering. Særlig fokushastigheten imponerte, og ligger godt over pari. Selv om det finnes et par småting å utsette på dette kameraet, er Olympus Camedia C-770 Ultra Zoom et strålende fotoapparat. Grunnen til det er svært enkel. Bildene blir nemlig fantastiske. Kameraet har en god 10x optisk zoom, og med et lyssterkt og svært presist objektiv, tar dette apparatet usedvanlig gode bilder.

Olympus Camedia C-770 Ulta Zoom

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Masse for pengene

Kameraet har innebygget blitz, men er i tillegg utstyrt med en ekstra blitz-sko. Veldig praktisk hvis du synes den innebygde blitzen ikke holder mål, og gjerne vil bruke en ekstern. Ikke dumt, Olympus! Inkludert i den friske prisen på nesten syv tusen kroner, får du også en fjernkontroll, oppladbare batterier, lader og et minnekort på hele 128MB.

Til tross for en pris i stiveste laget, er dette et svært godt fotoapparat som gir mye valuta for pengene. For å få mest mulig utbytte av kameraet, bør man imidlertid bruke litt tid på å utforske alle mulighetene ved det. Da vil man også raskt forstå hvorfor dette kameraet stikker avgårde med en femmer på terningen.

Stikkord: digitalkamera, testprodukt