Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Vann-vittig bra

Her får du det optimale sommerkameraet!

På kameraet står det skrevet med fete, oransje bokstaver at apparatet er såkalt »Water Resistant». Ifølge produsenten, innebærer dette at kameraet kan ligge inntil 30 minutter på én meter dypt vann – uten å ta skade av det. Vi testet, og lot kameraet kose seg hos gullfisken vår mens vi spiste lunsj.

Resultatet ble som vi antok – apparatet kom fra ugjerningen uten mén! Kameraet tåler med andre ord en kalddusj – og vel så det. Ingen dum egenskap hvis man skal tilbringe ferien i Norge.

Robust

Utseendemessig kan ingen beskylde dette kameraet for å være spesielt lekkert. Men det gjør faktisk ingenting. Her oser det sporty livsstil og robust optikk. Et koksgrått, firkantet kamerahus legger en vanntett innpakning på et fotoapparatat som er så enkelt å håndtere som du bare kan drømme om.

God LCD-skjerm

Kameraet ligger stabilt i hånden, og knappesettet er både smart satt opp og lett tilgjengelig – for både store og små hender. LCD-skjermen var kontraststerk og tydelig, men kunne kanskje vært litt større. Uansett fungerte den godt under tildels sterkt lys, og bør kunne brukes problemfritt under sommerlige og lyssterke forhold.

Irritasjonsmoment

Et lite irritasjonsmoment dukket imidlertid opp. Når du zoomer, mister kameraet fullstendig fokus under selve prosessen. Dette kan virke litt forvirrende når du bruker LCD-skjermen som søker, men du venner deg heldigvis raskt til det.

Pentax Optio 43WR

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Bra bildekvalitet

Uansett er dette er kamera som gir svært gode bilder. Både fargegjengivelsen og kontrasten i bildene ble rett og slett kjempebra. Særlig nærgrensen på surrealistiske 1 cm fungerte strålende, og gjorde det mulig å gå så nært objektet man greier uten å dulte borti det. Når det kommer til hurtighet, er kameraet raskt både i oppstart og i fokuseringshastighet. Ingen tid til å kjede seg her!

Dyrt men gøy

For herligheten må du ut med voksne 4495.- kroner. Litt dyrt, vil nok mange si, men her får man mye glede for pengene. Er du på jakt etter et kamera som tåler en støyt, gir gode bilder og som er en trofast følgesvenn gjennom hardt vær og mye moro, er Pentax Optio 43WR antakelig et godt valg.

Stikkord: digitalkamera, testprodukt