Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PS2-TEST: Fight Night 2004

Har du noen gang ønsket å gjenskape de klassiske boksekampene med Muhammed Ali eller Evander Holyfield. Men den nyeste tittelen fra EA Sports kan du nå det.

Fight Night 2004 er den nyeste tittelen i EA Sports’ populære serie av sportsspill. Spillet er ikke overraskende et spill der boksing står i fokus. Lettkledde damer, store gullkjeder, tunge slag og mye blod er stikkord her.

Mangler «Iron Mike»

En av mulighetene i Fight Night 2004 er å sette opp enkeltkamper mellom gamle slåsskjemper. Uansett om det er Muhammed Ali, Joe Frazier, Evander Holyfield eller Rocky Marciano. Her åpenbarer det seg en rekke klassikere etter hvert.

Den eneste bokseren man vel mangler i dette spillet er kjempen Mike Tyson. Det hadde unektelig vært artig å endelig fått avgjort hvem som er best av Tyson og Ali. I tillegg er det skuffende at det bare er tre arenaer man kan slåss på. Mulig det dukker opp flere etter hvert, men da må man nok spille en del.

Lag egen makeover

I karrieremodus skal du bygge deg opp som en bokser fra gata. Så er det bare å slå seg frem. Man må trene, bokse kamper og kjøpe seg nytt utstyr. I tillegg må du lage din egen bokser når du begynner.

Denne delen er faktisk så detaljert at dersom man er litt misfornøyd med sitt eget utseende, kan man starte en «makeover» her. Først lager man et selvportrett av seg selv, for så å modifisere alle mulige detaljer til man er fornøyd. Deretter tar man sin Playstation 2 med til den lokale plastiske kirurgen.

Vanskelig start

I begynnelsen kan det være litt kronglete å bokse. Det kreves nemlig en god del øvelse før man mestrer det å være både offensiv og defensiv i ringen. Man kan nemlig sjelden stole på at man vinner kampene bare med å stole på én ensidig taktikk.

Grafikken i spillet er, som i de fleste andre sportsspillene til Electronic Arts, av imponerende kvalitet. Man kan formelig føle blodsmaken i munnen til motstanderen etter hvert som de forskjellige slagene treffer ansiktet. I tillegg må man jo nevne de småfrekke damene som spankulerer rundt i ringen mellom rundene.

Lyden holder imidlertid ikke samme høye standard. Musikken er som i alle EA Sports-spill meget bra og passer godt til spillet, men slagene som deles ut høres litt platte ut. Man føler at det kunne vært litt mer kraft i lydeffektene når det ene slaget etter det andre treffer.

Skjermbilde fra Fight Night 2004 på Playstation 2

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Mangler onlinemulighet

Det andre man har å utsette på dette spillet er man mangler muligheter for å spille mot andre over nettet. I et sportsspill er det viktig å kunne spille mot andre, ikke minst over nettet. Dette er som sagt helt fraværende her.

Men allikevel er spillet bra nok. Det er såpass mange muligheter for spennende enkeltkamper og til å bygge sin egen karriere at man kan tilbringe utallige timer foran TV-en. For boksefantaster vil nok Fight Night 2004 gå rett hjem, mens de som kanskje ikke har det helt store forholdet til boksing er en smule mer avmålt.

Stikkord: playstation_test, spilltester, testprodukt