Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Opera med total nettleser

Versjon 7.50 av Opera inneholder nå alt du kan ønske deg. Mens konkurrentene forenkler, stapper nordmennene inn stadig mer i produktet sitt.

Opera 7.50
Den største nyheten er støtte for RSS (Really Simple Syndication), en stadig mer populær måte å lese nyheter på fra flere kilder på nettet (også ITavisen.no).

Fullblods for Mac

Den andre store nyheten gjelder Mac. Opera har lenge talt på knappene om de vil fortsette å støtte plattformen, men nå ser de ut til å ha bestemt seg for å gjøre jobben skikkelig.

Opera 7.50 har blant annet sømløs integrering av adresseboka i OS X. Windows-versjonen støtter dessverre ikke Outlook på samme måte. I tillegg kan man importere bokmerker fra Mac-nettleseren Safari.

For øvrig har nettleseren chatteklient med støtte for IRC. Men du må fortsatt bruke Messenger om du vil nettprate med dine MSN-venner.

Går motsatt vei

Opera-sjefen Jon von Tetzchner sier til News.com at han nå går i motsatt retning av sine to nærmeste konkurrenter Firefox (en Mozilla-variant) og Safari (Apples nettleser for Mac-brukere).

Mens de andre forenkler sine nettlesere, får Opera stadig flere funskjoner. Målet er at du ikke skal trenge flere applikasjoner enn Opera for å få gjort det du skal på nettet.

For fem plattformer

De mange funksjonene betyr likevel ikke at Opera har blitt feit. Knappe 3.5 MB ligger i pakka du laster ned.

Den hye utgaven blir sluppet samtidig for Windows, Mac, Linux, FreeBSD og Solaris. Kan du leve med annonser som baserer seg på det du søker etter på nettet, er nettleseren gratis. Vil du ha en annonsefri versjon koster den 320 kroner.

Stikkord: internett, linux, programvare, windows