Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kjør Mac OS X på PC

Med gratisprogrammet PearPC kan du installere Mac OS X på en standard PC. Men regn med et ormebol av trøbbel om du prøver.

Mac på PC PearPC
Ut fra «reklamen» som utvikleren bak programmet Sebastian Biallas har lagt inn på SourceForge, unner han ikke sin verste fiende å prøve programmet.

Tid, penger og ekstra PC

Så alle skap-Macere der ute er hermed advart. Hold dere til Windows om dere vil ha seriøst arbeid gjort!

Nysgjerrige med god tid, overflødige penger og en ekstra PC kan imidlertid prøve. Programmet funker på alle x86-prosessorer. I tillegg til PC trenger du et eksemplar av Mac OS X 10.3, som kan bestilles via Applestore for 1290 kroner.

Første gang

Hittil har det gått an å kjøre Windows på en Mac via programmet Virtual PC . Dette programmet og konkurrenten VMWare finnes for Windows-maskiner, men hittil har ingen klart å emulere Mac OS X på en PC.

Om da ikke de hardnakkede ryktene fra Apple-hovedkvarteret i Cupertino stemmer. Det sies at Apple-sjefen Steve Jobs har en PC på bakrommet med en fullt operativ utgave av OS X på.

Apple bestemte seg tidligere i år for å ikke la sine kommende maskiner kjøre med Intel-prosessorer, selv om dette er mulig.

Stikkord: programvare, windows