Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia: – Vi har lært

E304: Den første perioden med N-Gage var en lærefase, medgir Nokia. Nå mener de å ha fått taket på sakene, og lover en rekke gode og påkostete mobilspill.

Ilkka Raiskinnen E304
Den første N-Gage ble ikke den store fulltrefferen Nokia hadde håpet på. Nokia nøler ikke med å innrømme at det ble gjort feil med deres første spilltelefon-design, og at spillene – såvel som den nye N-Gage QD-telefonen – først nå begynner å nå en viss modenhet.

Egne spill

Mens de første N-Gage-spillene først og fremst dreide seg om å få til bedre grafikk, og å utvikle gode flerspillerfunksjonaliteten via Bluetooth og over online-tjenesten N-Gage Arena, sier Nokia at de nå er klar for neste generasjon: Egenutivklete, unike spill som som virkelig skal gjøre N-Gage verdt å eie.

Riktignok har selskapet etterhvert knyttet til seg et respektabelt antall viktige utviklingspartnere, ikke minst med nylig påtegnede Capcom og Atari, men under E3-messen i Los Angeles fokuserer Nokia særlig på kommende spill som vil være helt og holdent N-Gage-spesifikke.

Naturligvis skader det heller ikke å få solide merkenavn som Call of Duty, FIFA 2005 og SSX med på laget, men særlig er det spill som Nokias egenutviklete Pathway To Glory og Pocket Kingdo som står i høysetet, der man har gått grundig tilverks med å gjenskape krigsmiljø fra andre verdenskrig, og lar mobilspillere verden over slåss på én og samme slagmark.

Sex og biler

Også interessant er det det noe hemmelighetsfulle prosjektet Glimmerati, som etter presentasjonsvideoen og dømme later til å bli et påkostet bilspill med erotiske overtoner.

Nokia sier de håper å komme opp totalt over én million solgte N-Gage i løpet av året. Det selges ifølge det finske mobilselskapet gjennomsnittlig 2-3 spill for hver N-Gage.

Stikkord: Mobil, spilltester