Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Spill Pac-Man på gata

Trodde du at den gamle klassikeren Pac-Man hadde gått av moten? Da visste du nok ikke at en rekke studenter nå har begynt å spille en virkelig versjon av spillet.

Pac-Manhattan
I spillet Pac-Manhatten, som er et eksperiment innen spilldesign fra New York University’s Interactive Telecommunications program, løper en rekke studenter rundt i gatene og leker Pac-Man.

Styres via mobil

Dette gjør de ved å ikle seg kostymer, samt holde seg i kontakt med et kontrollrom via mobiltelefon. I kontrollrommet styres personene rundt ut fra et konstruert kart og en rekke regler.

Spillet krever ti spillere og benytter seg av det meget strukturelle rutenettet på Manhattan i New York. En person er Pac-Man, fire personer er spøkelsene, mens de fem siste sitter i kontrollrom og styrer de fem spillkarakterene.

De som spiller spiser ikke gule prikker som i dataversjonen av spillet, men i kontrollrommet fjernes prikkene ut fra hvor personen som er Pac-Man har vært. Det er også lagt inn muligheter for Pac-Man å spise opp spøkelsene som prøver å fange ham.

Spill selv

Men dette er ikke et spill bare for studenter i New York. Menneskene bak Pac-Manhattan oppfordrer også andre til å spille spillet i gatene der man holder til. Det er bare å følge reglene de har laget.

Du kan også se videofilm fra spillet på nettsidene.

Annonse
Stikkord: Mobil, programvare