Telefonsalg

Annonse


Snart slutt for skjult nummer

TelefonsalgEn ny lov som trådte i kraft denne våren, gir kundene rett til å få vite hvilket telefonnummer som benyttes når man blir ringt opp. Loven skal bygge på fem ulike EU-direktiv og skal være tilpasset norske forhold, skriver Aftenposten

Kommer i 2004

Loven fører til at det snart vil bli mulig å reservere seg mot anonyme telefoner. Operatørene må implementere en type tjeneste som gjør at de med skjult nummer ikke kommer gjennom til de som reserverer seg. Slike tjenester bør komme i løpet av året.

– Dette er et nytt skritt i retning av å gi forbrukerne større innflytelse over sin egen situasjon. Telenor og andre operatører bør få dette på plass innen utgangen av året, sier direktør Willy Jensen i Post- og Teletilsynet.

Fordel for kundene

En slik tjeneste kan ifølge Telenor være at en med skjult nummer som ringer en som har reservert seg, får en talemelding som sier at: «Personen du ringer har reservert seg mot skjult nummer. Trykk 1 hvis du vil vise nummer og komme gjennom, eller legg på dersom du ikke ønsker å vise nummer.»

– Telenor erfarer at mange kunder opplever telefonsalg som irriterende, også fordi man ofte blir oppringt fra skjult nummer. Mange kunder vil oppleve det som en fordel å kunne sile bort denne type samtaler, sier informasjonssjef Atle Lessum i Telenor til Aftenposten.

Annonse