Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Snart slutt for skjult nummer

Nå kan det snart være slutt på anonyme telefontrusler og telefonselgere med skjult nummer. En ny lov skal gjøre det mulig å reservere seg mot skjult nummer.

Telefonsalg
En ny lov som trådte i kraft denne våren, gir kundene rett til å få vite hvilket telefonnummer som benyttes når man blir ringt opp. Loven skal bygge på fem ulike EU-direktiv og skal være tilpasset norske forhold, skriver Aftenposten

Kommer i 2004

Loven fører til at det snart vil bli mulig å reservere seg mot anonyme telefoner. Operatørene må implementere en type tjeneste som gjør at de med skjult nummer ikke kommer gjennom til de som reserverer seg. Slike tjenester bør komme i løpet av året.

– Dette er et nytt skritt i retning av å gi forbrukerne større innflytelse over sin egen situasjon. Telenor og andre operatører bør få dette på plass innen utgangen av året, sier direktør Willy Jensen i Post- og Teletilsynet.

Fordel for kundene

En slik tjeneste kan ifølge Telenor være at en med skjult nummer som ringer en som har reservert seg, får en talemelding som sier at: «Personen du ringer har reservert seg mot skjult nummer. Trykk 1 hvis du vil vise nummer og komme gjennom, eller legg på dersom du ikke ønsker å vise nummer.»

– Telenor erfarer at mange kunder opplever telefonsalg som irriterende, også fordi man ofte blir oppringt fra skjult nummer. Mange kunder vil oppleve det som en fordel å kunne sile bort denne type samtaler, sier informasjonssjef Atle Lessum i Telenor til Aftenposten.

Stikkord: Mobil