Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nye Xbox Live-tjenester

E3 04: Microsoft annonserer nye tjenester fro Xbox Live. Nå blir det både nedlasting av spillklassikere og videchatting på spillboksen.

Xbox live arcade
Xbox er best på nett, og Microsoft vet det godt. Derfor gikk også mye av selskapets pressekonferanse på Electronic Entertainment Expo i Los Angeles med til å slå seg selv på brystet over nesten en million registrerte onlinespillere, og til å løfte sløret av hvilke utvidelser som ventes for Xbox Live i år.

Småspill til nedlasting

Blant annet skal det til høsten åpnes for videochatting for konsolleiere. Nøyaktig hvordan dette skal samkjøres med salg av webkameraer er derimot ikke helt klart.


Klikk for å se videoklippet

Dessuten akter Microsft å tilby en rekke småspill – som for eksempel klassikerne Digdug og Space Invaders for nedlasting. Denne tjenesten vil få navnet Xbox Live Arcade, og det er tilsynelatende snakk om betaling for enkelte av spillene, selv om detaljene heller ikke her er fullstendig klare.

Live-støtte til mange spill

I tillegg demonstrerte Microsft hvordan flere av Xbox-spillene framover også vil ha solid live-støtte. Dettte gjelder naturligvis titler som Halo 2, som nå har fått en endelig lanseringsdato 9. november 2004. Men også Doom 3, rollespillet Vanguard, og Dead Or Alive Ultimate, som blir verdens første online konsoll-slåssespill.

Videochat på Xbox Live, her demonstrert av Jenny McCarthy og J. Allard.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Annonse
Stikkord: spilltester, xbox