Hopp til navigasjon Hopp til innhold
virus orm lite bilde

Ny virus-arrestasjon

En mann som er mistenkt for å ha skrevet Agobot-viruset ble arrestert omtrent samtidig med Sasser-mannen, opplyser Microsoft.

virus orm lite bilde
Viruset Agobot har verken samme utbredelse eller virkning for folk flest som Sasser, og er først og fremst en potensiell trussel mot sikkerheten på nettet.

Tatt samme dag

Viruset setter bakmannen i stand til å ta kontroll over et stort antall datamaskiner, og kan forårsake både tyveri av data og store driftsforstyrrelser.

Tyskeren som nå er mistenkt for å stå bak viruset, ble arrestert fredag – samme dag som tysk politi tok den 18 år gamle mannen som seinere innrømmet å stå bak Sasser-viruset.

Ingen forbindelse

På tross av at de to virusmakerne kommer fra samme land, skal sakene ikke ha forbindelse med hverandre. mens Sasser-mannen ble tatt på grtunnlag av tips fra publikum, skal det i følge News.com være Microsots egen etterforkning som førte til at Agabot-mannen ble tatt.

Agabot-mannen skal ikke ha hatt noe å gjøre med Phatbot, et virus som bygger på Agobot og som har som spesialitet å stjele kortnumre.

Annonse
Stikkord: internett, virus