Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Intel gir oss kraftigere bærbare

Intel har lansert tre nye prosessorer for bærbare datamaskiner som allerede kan bestilles i Norge. De nye prosessorene gjør samtidig at de eldre blir billigere.

Intel Centrino
Intel Corp. Lanserte mandag tre nye mikroprosessorer for bærbare maskiner. Brikkene, Pentium M735, 745 og 755 er selskapet første bærbare prosessorer som er bygget ved hjelp av en ny prosess som øker ytelsen, uten å påvirke batterikapasiteten vesentlig, skriver AP.

Eldre og billigere

Prosessorene, som kommer i hastigheter mellom 1,7 og 2 GHz, kan enten brukes i Centrino-merkede systemer som inkluderer andre Intel-deler, eller så kan de blandes med brikker fra andre produsenter.

De nye prosessorene kommer til å koste fra 294 dollar for Pentium M 735 (omtrent 2 000 kroner), til 637 dollar for Pentium M 755 (omtrent 4 300 kroner) når man kjøper i større kvanta. Intel har samtidig kuttet prisene på de gamle Pentium M-brikkene med bortimot 30 prosent.

IBM ThinkPad T42 med nye Centrino-prosessorer

Selges i Norge

Maskiner med de nye prosessorene er allerede tilgjengelig i Norge. Dell har ifølge Digi.no annonsert at flere av deres Latitude og Inspiron nå kan leveres med de nye prosessorene.

IBM lanserte i dag to nye maskiner, ThinkPad T42 og T42P, som begge tar i bruk de nye prosessorene. Maskinene som man kan få i en rekke forskjellige konfigurasjon kan bestilles fra i dag, mens levering ikke kan ventes før 25. mai.

Annonse
Stikkord: laptop, Maskinvare