Hopp til navigasjon Hopp til innhold
virus orm lite bilde

Tipsere får Sasser-dusør

Microsoft utlovte ingen dusør i forbindelse med Sasser-ormen. Likevel kan de som tipset selskapet nå regne med å få et større beløp.

virus orm lite bilde
Microsoft har bygget opp et fond på fem millioner dollar (om lag 33 millioner kroner) som skal brukes til å belønne de som kommer med opplynsinger som fører til at virusmakere blir tatt.

MSBlast årsak

Fondet ble opprettet i forbindlese med MSBlast-ormen i fjor sommer. Ut på høsten 2003 ble tre ungdommer tatt i forbindelse med viruset – to fra USA og en fra Romania.

Siden arbeidet som første til arrestasjonene helt og holdent var FBIs verk, ble ingen dusør utbetalt.

Tips førte til arrestasjon

I helga ble en tysk 18-åring tatt for å ha skrevet Sasser-ormen, som har plaget verden de siste ukene.

Her var det uten tvil tips fra publikum som var årsaken til at man raskt fant fram til gjerningsmannen, som nå risikere fem års fengsel.

Vil bli utbetalt

Microsoft snakket ikke høyt om dusøren i forbindelse med Sasser, men bekrefter nå at de onsdag ble kontaktet av en gruppe mennesker fra Niedersachsen i Tyskland om 18-åringen.

På en pressekonferanse som Microsofts juridiske rådgiver Brad Smith ga i helga, bekreftet han at dusøren nå vil bli utbetalt.

Færre enn fem

– Vi nølte ikke, og har nå bestemt oss for å utbetale 250 000 dollar (ca. 1,6 millioner kroner), sier Smith til News.com.

– Han vil ikke bekrefte hvor mange tipsere det er snakk om, men at antallet er «færre enn fem».

Det hersker ikke tvil om at rett mann er tatt. Opplysningene fra tipserne var i følge Microsoft svært troverdige, og politiet fikk etter kort tid en tilståelse.

Microsofts pressemateriale om saken finner du HER.

Annonse
Stikkord: internett, virus