Hopp til navigasjon Hopp til innhold

XBOX-TEST: Ninja Gaiden

Lyst til å leke Ninja? Ninja Gaiden setter standarden.

Du er Ryu Hayabusa, beryktet Ninja med ett mål i sikte: blodhevn over Keiserveldet som massakrerte hele klanen din. Ninja Gaiden tar deg med på en intens eventyrferd, der du må bekjempe hundrevis av motstandere, samle magiske gjenstander, heftige våpen, mens sverdet ditt suger til seg energien fra dine falne fiender.

Nye høyder

Ninja Gaiden har definitivt mye til felles med Onimusha-spillene, men tar det hele et par skritt lengre på flere punkter. Særlig når det gjelder kontrollen og interaksjonen med selve hovedpersonen Ryu, som er ekstremt spretten og responsiv.

Slåssingen er også mer interessant i Ninja Gaiden, fordi man stadig blir nødt til å ta i bruk nye kampteknikker og manøvre for å beseire de mange forskjellige typer fiender som dukker opp.

Overraskelser

Det er først og fremst action og heftige kamper det hele dreier seg om, men spillet er også krydret med en god del eventyrelementer, ninja-akrobatikk og gåter av typen finn-riktig-gjenstand-og-bruk-den-her.Faren for å bli hekta her er uansett stor, om ikke annet for å komme seg videre til neste «boss» og se hva slags spennende spillmiljøer og grafiske perler som venter rundt neste hjørne.

Det er også mye skjulte overraskelser å spille seg fram til. Som tradidsjonen vil ha det til i japanske spill, kan du naturligvis spille gjennom hele greia flere ganger på forskjellige vanskelighetsgrader for å kunne ikle hovedpersonen ulike antrekk. Mer spennende er at hvis du leter lenge nok vil du også oppdage muligheten for å spille emulerte versjone av de gamle NES-spillene Ninja Gaiden, Ninja Gaiden 2 og Ninja Gaiden 3.

Super grafikk

Utvikleren Team Ninja har gjort en god jobb med å sette sammen en visuelt imponerende fantasiverden, både når deg gjelder omgivelser og utvalg av fiender og spillfigurer du møter på underveis. Grafikken er helt i toppsjiktet, animasjonene mesterlig utført, og det hele oser kvalitet fra ende til annen.

Skjermbilde fra Xbox-spillet Ninja Gaiden

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Ikke lett å være Ninja

Ninja Gaiden klarer med stor overbevisning å kombinere eventyr og action, og har nok variasjon og utfordrende teknikker å mestre til å holde på interessen.

Spillet er vanskelig, og setter både ferdighet og tålmodighet på prøve – men dermed blir også belønningen over å komme seg videre desto større. Enkelte ville kanskje ønsket seg muligheten for å lagre når som helst, ikke bare ved lagringspunkter som er beskjedent utplassert rundt omkring, men likefremt føles vanskelighetsgraden veldig «riktig».

Ny kameramann, takk

Det er et par småting å irritere seg over her og der. For eksempel at den samme knappen brukes både til interaksjon med gjenstander og til sverdsvinging – noe som lett fører til pinlige situasjoner i kampens hete (som når du for eksempel ender opp med å åpne døra til naborommet i stedet for å lange ut et nådeløst sverdstøt)

Det eneste virkelige alvorlige problemet i Ninja Gaiden er likevel kameravinklene. Som oftest ser det hele veldig tøft ut, men litt for ofte blir man litt satt ut av perspektivene, spesielt når man ender opp med å slåss med motstandere som man ikke ser fordi de er rett utenfor skjermbildet.

Det får så være. Ninja Gaiden leverer varene og vel så det, og vil utvilsomt gå ned i historien som en av årets beste Xbox-titler.

Stikkord: spilltester, testprodukt, xbox_test