Hopp til navigasjon Hopp til innhold

DVD uten PC-start

Microsoft utreder nå muligheten for å kunne spille av DVD-filmer og annet materiale på PC-en uten å starte Windows.

DVD
Funksjonen er et ledd i Microsofts nye multimedie-konsept som skal danne grunnlaget for neste generasjons medie-PC.

Uten Windows

Under en presentasjon natt til i går viste Bill Gates fram hvordan framtidas PC ikke trenger å starte opp i det hele tatt. Du trykker på knappen, så kommer den. Det samme skjer når du skrur av. Ingen forsinkende inn- og utlasting av drivere og programfiler.

Det er imidlertid et stykke fram til dette er en realitet. I mellomtida jobber Microsoft med å få PC-en til å oppføre seg som annen forbrukerelektronikk, uten at Windows er involvert.

Forbrukerelektronikk

Når du trykker på «Play»-knappen på en DVD-spiller, forventer du at den spiller filmen. Det samme ønsker nå Microsoft skal skje om du setter en DVD-plate inn i en PC som ikke er fullt startet, skriver News.com.

Denne og en rekke andre nye funksjoner kan muligens komme til å dukke opp i den ferdige versjonen av operativsystemet Longhorn, som forventes å komme på markedet i løpet av 2006.

Personlig håndskrift

Blant annet har Bill Gates ivret for en forbedring av skriftgjenkjenningen, slik at denne tilpasser seg personen som bruker det framfor å basere seg på forhåndslagret informasjon om håndskrifttyper.

Denne teknologien har lenge vært gjenstand for en hard indre debatt hos Microsoft, men så ser det ut til at formmann gates får gjennomslag for sine synspunkter.

Microsoft understreker likevel at disse funksjonene ennå er konsepter, og at de ikke vet om de noen gang vil dukke opp i virkelige produkter.

Stikkord: lydogbilde, Maskinvare, programvare, windows