Hopp til navigasjon Hopp til innhold

3G blir stort – i 2009

Håpet du at 3G i all sin prakt skulle ta over mobilverdenen snart. Da må vi nok skuffe, for nå viser det seg at man kanskje må vente til 2009 før 3G tar av.

Sony Ericsson Z1010
Syv av ti mobilbrukere i Vest-Europa vil ha 3G-terminaler i løpet av ti år. Tallet vil øke fra 600 000 på slutten av 2003 til 240 millioner i 2009, ifølge en undersøkelse fra Analysys Research, skriver The Register

Forsinket økning

Abonnenttallet vil ifølge undersøkelsen Western European Mobile Forecasts and Analysis 2004-2004 ligge lavt frem til i hvert fall 2005. Dette er prognosen selv om det har blitt lansert en rekke 3G-tjenester fra store operatører som Telefonica Moviles og Vodafone.

Siden lanseringene for massemarkedene ikke er ventet før slutten av 2004 og i 2005 kan man derfor ikke vente seg merkbar vekst i abonnementstallene før i 2005. Deretter er det ventet at tallet vil øke raskt, med bortimot 70 prosent ved slutten av 2009.

Håndsettene kommer

– Markedsutviklingen i det siste har ført til at det er sannsynlig at mobilprodusenter som Nokia vil kunne levere et høyt antall 3G-telefoner med god kvalitet i den andre halvdelen av 2004, sa Ariel Dajes, som sto bak rapporten.

Dajes hevder også at designet på 3G-håndsettene har blitt «kritisert av operatørene». Disse har klaget på størrelsen, utseendet og batterilevetiden, og hevder dette ikke er akseptabelt for kunder som har sett en enorm utvikling innen GSM-telefoner de siste årene, skriver The Register.

Annonse
Stikkord: Mobil