Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fast parkert av Google

Det norske selskapet Fast gikk for to år siden ut og sa at deres søkemotor Alltheweb hadde banket Google. Nå er tonen en helt annen.

AlltheWeb.com (FAST)
Folkene bak Fast inrømmer nå selv at kampen mot Google er tapt, skriver Dagens Næringsliv. Teknologien har vært veldig lik, men Google har satset på gratis søk, og tjent sine penger via annonser.

– Når det gjaldt å tjene penger, så var vi ikke så gode, sier storaksjonær og styremedlem Robert Keith i Fast Search & Transfer. En mann som ikke akkurat er kjent for å ta bladet fra munnen – inntil nå.

– Skjøvet av banen

Google skal snart introduseres på børsen i New York, og selskapet gjennomfører samtidig en gigantemisjon som verdsetter hele det amerikanske søkemotorselskapet til 170 milliarder kroner.

I en pressemelding fra Fast sommeren 2002 var tonen en litt annen: «Fast har skjøvet Google bort fra tronen som verdens største søkemotor». Den gangen kunne selskapet tilby brukere av søkemotoren Alltheweb muligheten til å pløye gjennom et par milliarder websider.

Solid Google-overskudd

Gjennom meglerhusene Morgan Stanley og Credit Suisse FIrst Boston skal Google nå hente inn opptil 18 milliarder kroner i en emisjon. Parallellt med lansering av de storstilte planene, offentliggjorde selskapet for første gang sine resultater.

Av en omsetning på nesten syv milliarder kroner, gjorde Google opp 2003 med et resultat på rundt 700 millioner kroner. Bare i første kvartal i år var overskuddet på 450 millioner kroner.

(Denne artikkelen er hentet fra vår søsterpublikasjon ITavisen.biz)

Annonse
Stikkord: internett