Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: Nokia 7200

Nokia har laget en mobiltelefon som virker ypperlig for de urbane og designbevisste. Vi har testet Nokia 7200 – finnenes første foldetelefon..

Nokia har ligget litt etter de andre mobilprodusentene med de såkalte foldetelefonene. 7200-modellen er Nokias første forsøk på å lage en slik mobiltelefon, og skal man dømme etter det man ser når man åpner boksen har Nokia laget en vinner.

Liten skjerm

Men så skal man åpne telefonen også. Når man gjør det oppdager man at Nokia 7200 er utstyrt med en meget god skjerm. En TFT-skjerm med over 65,000 farger, noe som betyr at den takler sollys meget bra.

Problemet er at den er knøttliten i forhold til størrelsen på telefonen. I forhold til lokket, der skjermen er plassert, tar ikke skjermen opp mer enn halvparten av plassen. Dette er for lite, noe man fort legger merke til når man tar den i bruk.

Kjedelig helhet

For da kommer Nokias klassiske menyer frem. Det eneste positive som kan sier om menyene på denne mobiltelefonen er at de er designet på en måte som gir en helhet i telefonens design. Men det hjelper så lite. Med over 65,000 farger til rådighet er det lov å kreve at man bruker mer enn en håndfull i menyene.

Ikke det at farger i seg selv er så utrolig viktig. Men da vi testet SonyEricsson T630 var én av kommentarene fra redaksjonen at man «har så utrolig lyst til å bruke den hele tiden». Denne reaksjonen får man ikke av Nokia 7200. Man har lyst til å holde den, og vise den frem, men så fort man åpner den opp er lysten borte.

Det virker også som om det er litt dårlig responstid i programvaren. Når man blar seg frem og tilbake i menyen, henger den litt etter. Det er mektig irriterende når man kommer til feil menyvalg fordi telefonen er litt treg.

Teknologisk snacks

Men den har da litt teknologisk snacks å by på. Den har blant annet en god FM-radio og et digitalt kamera som kan benyttes både til stillbilder og til videofilm. Man kunne imidlertid kanskje ønske seg litt mer minne på telefonen. De snaue 4 MB som ligger tilgjengelig blir litt i underkant.

Telefonen vi fikk til test hadde et håndfrisett som imidlertid ikke virket helt feilfritt. Når telefonen er koblet til radio var det som om man fikk små elektriske støt av øreproppene. Vi har ikke hørt om denne feilen hos noen andre, så vi går ut fra at dette kun er et problem med vår testmodell.

Når det gjelder programmene på telefonen, er de som forventet. Spillene er morsomme, med en artig diskosimulator som et av høydepunktene. Backgammon har også fått seg en etterlengtet oppdatering, noe som har gledet oss stort.

Lakk og lær

Nokia 7200 skal ha det for at den har et utrolig fresht design. Både på toppen og bunnen av telefonen er det felter laget av skinn, noe som gir den et litt annerledes preg. Disse feltene kan også byttes ut med andre farger for å fange opp humøret man er i.

I tillegg så er den designet på en måte som får den til å virke mindre enn den er. Vi målte den opp mot SonyEricsson Z600, som er en telefon av samme type, og selv om de er bortimot identiske i størrelse virker Nokias modell mye smidigere og en god del tynnere.

Nokia 7200

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Man får mye oppmerksomhet med en slik telefon, selv om den kanskje appellerer sterkere til jentene enn til guttene. Det er i hvert fall flere som har kommentert at den er i overkant feminin for det såkalte sterke kjønn.

Spiller på følelsene

Det er lenge siden vi har testet en telefon som har fått oss til å sprike så mye i kommentarene. Nokia 7200 er utvilsomt en utrolig sprek telefon, med et meget spennende design. Den har det som forventes av den teknologisk, men programvaren skuffer.

Vi hadde veldig lyst til å gi telefonen et høyere terningkast, men med den følelsen man sitter igjen med når man bruker telefonen var ikke det mulig. Nå er det snart på tide at Nokia gjør noe med menyene sine.

I det store og hele bør Nokia være fornøyd med sitt første forsøk på foldetelefoner. Nokia 7200 er en telefon vi vil anbefale så lenge man ikke bryr seg så veldig om hvordan menyene fungerer eller ser ut.

Stikkord: Mobil, testprodukt