Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Arrestert for å sende Spam

Postboksen din kan snart se radikalt annerledes ut. For de første personene er nå nemlig arrestert for å ha brutt den amerikanske spam-loven.

epost spam junkmail
Fire amerikanske menn ble onsdag anmeldt av statsadvokaten i Michigan for brudd på den nye «Can-Spam Act». Denne loven er rettet mot personer som lager eller distribuerer såkalt Spam, eller uadressert eller falsk reklame, skriver CNET News.com.

To ikke funnet

De fire anmeldte mennene, Daniel J. Lin, James J. Lin, Mark M. Sadek og Cristopher Chung, skal ha brutt denne loven ved å lage massive e-postkampanjer for et slankeprodukt som ikke fungerer.

Sadek og Chung ble arrestert og sluppet ut mot kausjon på onsdag, mens politiet fremdeles prøver å få tak i de to andre. Det er ikke kjent hvilken straff de fire mennene kan risikere dersom de blir dømt for forholdet.

Ifølge rettsdokumenter er de fire tiltalt for å ha generert mange hundre tusen forskjellige mail som skjulte deres identitet og under en rekke forskjellige firmanavn, blant annet AIT Herbal, Avatar Nutrition og Phoenix Avatar. De forskjellige mailene skal ha blitt sendt til flere millioner e-postkontoer de siste årene.

Ikke slankere

Federal Trade Commission i USA deltar i etterforskingen av denne saken, og skrev i anmeldelsen at de hadde mottatt over 10,000 klager mot de forskjellige selskapene. De oppdaget 97 forskjellige domenenavn som skal være brukt av de fire til å markedsføre slankemiddelet.

Slankemiddelet ble ifølge etterforskerne undersøkt ved den prestisjetunge medisinske institusjonen Mayo Medical School. Dr. Michael Jensen som hadde ansvaret for å teste middelet bekreftet for myndighetene i USA at middelet ikke ville virke, skriver CNET News.com.

Stikkord: internett