Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hacket seg til filmdeal

Det er ikke sikkert at ærlighet varer lengst. En amerikansk «hacker» har skaffet seg en filmdeal i Hollywood basert på stjålet informasjon.

Hollywood
Heather Robinson, som tidligere var ansatt i AOL, brukt jobben til å surfe ulovlig gjennom selskapets databaser. Det hun fant var en rekke private detaljer om kjendiser og andre viktige personer i filmens mekka. Dette har hun klart å utnytte for å få laget en film, skriver Wired News.

Film på vei

For hun var så heldig å bli ansatt hos AOL I 1997 som kundeservicerepresentant med ansvar for å svare på fakturaspørsmål, endre passord, samt andre generelle kundespørsmål. Via denne jobben hadde hun tilgang til navn, telefonnummer, adresser og kredittkortinformasjon.

Gjennom sitt halvannet års engasjement hos AOL klarte Robinson å kontakte og starte online vennskap med Tom Hanks, Meg Ryan, Goldie Hawn, Carrie Fisher, avdøde Chris Farley og produsenten Lauren Shuler Donner.

Disse kontaktene brukte hun for alt det var verdt, noe som tydeligvis har vært uvurderlig. Denne uken starter Universal Pictures filmingen av hennes første film, «The Perfect Man», med blant annet Hillary Duff og Heather Locklear. Filmen er basert på Robinsons opplevelser som ungdom, og handler blant annet om bruk av stjålne kreditkort.

Bedre sikkerhet

AOL har nektet å diskutere detaljene i forbindelse med Robinsons ansettelse. En talsmann for den amerikanske nettgiganten, Andrew Weinstein, fortalte at det Robinson har fortalt om i ettertid er et brudd på nåværende og tidligere arbeidsrutiner. Allikevel vil ikke selskapet si om de vil anmelde Robinson for forholdet.

Det viser seg også at AOL i løpet av ansettelsen disiplinerte Robinson i hvert fall en gang for brudd på reglene for behandling av kundedata. Dette førte til at hun måtte gjennom 90 dagers prøvetid. Weinstein hevder imidlertid at den interne sikkerheten er mye bedre syv år etter, ifølge Wired News.

Stikkord: internett, lydogbilde