Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Venter du på PC-en?

Nå viser det seg at man utvikler meget sterke bånd til datamaskiner. Faktisk så sterke at man er villig til å vente lenge på sin favorittmaskin.

Barn og PC
En gruppe forskere ved Pennsylvania State University i USA har nemlig funnet ut at folk dras til én spesiell PC. Dette fordi man skal ha en tendens til å tillegge en PC menneskelige trekk. Det skal visstnok også reflektere folks forkjærlighet for faste rutiner, melder BBC News.

Forhold til PC-en

Forskerne ville visse hvor langt folk ville gå for å opprettholde et «forhold» til sin favoritt-PC. Dette gjorde man ved å studere hvordan studenter ved universitetet brukte 800 dataterminaler. Det viste seg da at dersom man kunne velge mellom en rekke PC-er ville man ha en favoritt. Noen var faktisk villige til å vente for å kunne bruke en spesiell maskin.

– Det er meget godt dokumentert hvordan vi faktisk behandler datamaskiner som om de skulle hatt følelser, selv om vi vet godt at de er forhåndsprogrammert av mennesker, sier professor Shyam Sundar ved Pennsylvania State University.

Endrer markedsføringen

Forskerne hevder at resultatene av undersøkelsen kan ha store innvirkninger på PC-produsenter og hvordan de reklamer for sine produkter i fremtiden. Generelt sett har PC-er blitt markedsført som en ting man enkelt kan bytte ut. Det er ikke nødvendigvis den beste måten å markedsføre produktene på.

– En bedre markedsføringsstrategi kan være å vise datamaskiner som noe man kan stole på, og som man kan regne med at vokser sammen med deg, sa Sundar til BBC News.

Stikkord: Maskinvare