Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Regnskapsbløff hos SOL

Den norske nettportalen SOL har plutselig gått fra et overskudd til et kjempetap i 2003. Alt på grunn av svenske Eniros triksing med regnskapene.

For gjennom kreativ bokføring har den norske nettportalen SOL fått blåst opp sine regnskaper. Derfor har svenske myndigheter gitt morselskapet Eniro krav om endring av sin praksis. Dette vil få konsekvenser for hele virksomheten, skriver Computerworld.

Norsk snuoperasjon

Dette har allerede ført til konsekvenser for toppsjef Lars Guldstrand og finansdirektør Lennard Bernard. De har begge fått sparken. Men også den norske virksomheten vil rammes. Den norske virksomheten består av søketjenesten Kvasir, nettportalen SOL og Bilguiden.no.

Disse tjenestene ble solgt til svenske Eniro i 2001. Da dette skjedde ble tapene i SOL snudd til overskudd. I februar i år sto faktisk den norske sjefen Hans Petter Terning frem og fortalte om voldsom inntektsvekst og overskudd. Men dette har tydeligvis ikke vært helt riktig.

Munnkurv

Etter at svenske myndigheter entret banen, har selskapet nemlig revidert sine regnskaper på nytt. Dette førte til at omsetningen i SOL gikk fra 154 millioner SEK til 115 millioner SEK. Overskuddet på åtte millioner SEK ble til et underskudd på 28 millioner svenske kroner. Alt dette har ført til at den norske sjefen har fått munnkurv.

– Det eneste jeg kan si er at vi har fått nye prinsipper for bokføring av inntektene, sier Terning til Computerworld.

Stikkord: internett