Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft med digital penn

Microsoft har vist verden sin digitale penn. Med den skriver du med vanlig blekk på ordinære hvite ark når du oppdaterer tekstdokumenter i Word.

Microsoft
Ved Microsoft Research Lab i Beijing, Kina, har en gruppe forskere laget en digital penn som skriver med vanlig blekk på helt ordinært kopipapir. Teksten som skrives kan deretter enkelt overføres til dataskjermen for bruk i vanlige databaserte dokumenter, skriver Technology Review

Radikal forandring

Den «universelle pennen», som forsker Jian Wang ved Microsoft-laboratoriet kall den, skal radikalt forandre måten vi bruker datamaskiner på.

Mens man er ute og reiser skal man for eksempel kunne rette en papirkopi av en rapport man har skrevet ut. Vel tilbake på kontoret kan man laste opp den nye versjonen og det gamle dokumentet rettes automatisk.

Kryptisk mail

Jian Wang begynte å jobbe for Microsoft etter en kryptisk e-post fra en kjent forsker ved navn Kai-Fu Lee. Sistnevnte skulle starte Microsofts laboratorium i Beijing og foreslo et møte. Uten nærmere forklaring om hvem Lee var eller hva det gjaldt dro Wang for å møte sin forskerkollega. De fant raskt ut at de delte en lidenskap for å lage brukergrensesnitt for datamaskiner basert på håndsskrift.

Etter bortimot fire år med arbeid klarte Wang og hans gruppe på 20 forskere endelig å lage en penn slik han ønsket. Den endelige versjonen benytter et enkelt digitalt kamera for å kontrollere pennens bevegelser.

Unik kode

Pennen bruker en type programvare som lager en nesten usynlig bakgrunn på papiret. Denne bakgrunnen har ett unikt vannmerke. Denne unike bakgrunnen gjør at datamaskinen kan finne ut eksakt hvor man skriver på arket, samtidig som den umiddelbart vet hvilket dokument man jobber med.

En trykksensor i pennen styrer det lille digitale kameraet i pennen slik at det tar bilder av skriften. Overføringen til datamaskinen skjer via Bluetooth, skriver Technology Review.

Stikkord: Maskinvare