SMS vignett

Annonse


Les SMS med fingeren

SMS vignettDe har nemlig laget en mobiltelefon med en rekke punkter som kan bevege seg opp og ned under fingertuppen til en person. Dette gjør at man kan oppleve en tekstmelding som en «taktil melodi». En prototyp av telefonen ble vist denne uken på en bransjemesse i Hannover, Tyskland, skriver BBC News.

Lage mønstre fra tekst

Forskerne ved Bonn Universitet har klart å komme opp med en metode for å styre bevegelsene til disse punktene. Dette gjør at man kan form spesielle mønstre under fingrene som korresponderer til SMS-tekst.

– Vi er ikke ute etter å formidle bokstaver via denne kanalen for vi skal ikke konkurrere med øyet. Det som interesserer oss er en rask formidling av små følbare enheter, som for eksempel jeg, du og en time, sa Professor Rolf Eckmiller, sjef for Division of Neural Computation ved Universitetet i Bonn.

– Det ville for en riktig utstyrt mobil gjort det mulig å oversette SMS-setningen «Jeg kommer hjem om en time» til en relevant sekvens med taktile melodier, fortsatte han.

Annonse


Individuelt mønster

Man skal ikke bruke lang tid på å pugge disse mønstrene. Forskerne jobber nemlig med å utvikle en spesiell type programvare som vil gi brukerne sjansen til å lage sitt eget fingerspråk. Da skal man også kunne lage forskjellige mønstre som identifiserer hvem meldingen kommer fra.

– Jeg kan koble en taktil melodi til min kone og en annen til min datter. Dersom de sender meg en SMS vil jeg umiddelbart kjenne igjen disse melodiene siden jeg har valgt og generert de selv, sier Eckmiller.

Ikke uventet ser forskerne også på muligheter til å bruke de samme metodene i medisinsk øyemed. Da kan man se for seg videreformidling av lyd til døve eller som et visuelt hjelpemiddel for blinde, melder BBC News.

Annonse