Hopp til navigasjon Hopp til innhold

100 «warez»-ledere avslørt

Politi fra 10 land slo denne uken til mot verdens mest profilerte piratkopieringsgrupper. 200 datamaskiner og servere har blitt konfiskert, og over 100 personer identifisert som storpirater.

FTP Warez piratkopiering
Aksjonen er et ledd i en verdensomspennende politiarazzia mot store piratkopieringsgruppersom Fairlight, Kalisto, Echelon, Class, Project X og APC.

Disse såkalte warez-gruppene sørger i organisert form for å fjerne kopibeskyttelser på programvare og spill, og distribuerer jevnlig det nyeste innen spill, musikk, film og programmer til verdens FTP-servere og fildelingsnettverk.

Operation Fastlink

Aksjonen har kodenavnet Operation Fastlink, og er resultatet av fire simultant pågående etterforskninger utført av FBI og det amerikanske justisdepartementet, i tett samarbeid med Business Software Alliance, Motion Picture Association of America (MPAA) og Recording Industry Association of America (RIAA).

De beslaglagte PCene og serverne skal inneholde tusenvis av opphavsrettsbeskyttete filer, anslått av Ashcroft & Co. til en verdi på over 350 millioner kroner.

– Må respondere globalt

Politiaksjoner ble gjennomført i USA, Belgia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Ungarn, Israel, Nederland, Singapore, Sverige, Storbritannia og Nord-Irland.

– De siste 24 timene har vi jobbet tett med utenlandske politimyndigheter, og slått aggressivt til mot selv kjernen i den internasjonale piratverdenen. For å være effektiv mot piratkopiering, må vi respondere globalt, sier USAs justisminister John Aschroft i en pressemelding.

For mer informasjon om aksjonen, se www.usdoj.gov.

Stikkord: fildeling, internett