Microsoft

Annonse


Microsoft: – Vi presser ikke Real ut

MicrosoftI følge Microsofts kommentar (pdf-fil – krever Adobe Acrobat Reader) bidrar ikke Media Player til å presse andre ut av markedet eller hindre dem i å drive konkurrerende virksomhet.

Oppgjør på lokalet

I dokumentet trekkes det fram at det helt siden 1992 har vært mulig å spille av musikk i Windows uten å laste ned filer til harddisken (streaming). Samt at hele saken er bygd på argumentene til Microsofts konkurrent Real.

I dokumentet påpekes det spesielt at Real holder til i Seattle, samme by som Microsoft. Det skapes dermed et inntrykk av at EU har latt seg bruke i noe som fra Microsofts side synes å fortone seg som et trivielt «oppgjør på lokalet» i hjembygda.

Advokat-mat

EU-kommisjonen har vedtatt å ilegge Microsoft 4,2 millarder i bot for å ha misbrukt sin monopolstilling i markedet. I tillegg blir de nødt til å fjerne Windows Media Player fra Windows, for må gjøre det lettere for konkurrenter som Real og QuickTime.

Saken blir trolig anket av Microsoft. Argumentasjonen i innlegget som nå er lagt ut på Microsofts hjemmesider er trolig så godt som identisk med argumentasjonen deres advokat vil bruke i en eventuell rettssak.

Annonse