Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Slutt på pirat-amnesti

Recording Industry Association of America (RIAA) har inntil nå gitt amnesti til musikkpirater som tilstår sine synder. Men nå er det slutt.

RIAA har det siste året vært travelt opptatt med å saksøke amerikanske hjemmesurfere.

Mens tusener blir stevnet for retten for å ha distribuert musikk på diverse fildelingsnettverk, har RIAA også lovet amnesti til fildelere som innrømmer å ha delt ut opphavsrettsbeskyttet musikk – såfremt de lovet å aldri gjøre det igjen.

Men nå er det slutt på amnestien, ifølge nyhetstjenesten TheRegister. Den offisielle årsaken er at almenheten nå har hatt god nok tid og anledning til å skjønne at ulovlig musikkdistibusjon er…vel, ulovlig.

De 1108 personene som foreløpig har stått fram under amnesti-løftet vil ikke bli rettslig forfulgt, lover RIAA.

Stikkord: fildeling, internett