Hopp til navigasjon Hopp til innhold

NVIDIA med videoprogram

NVIDIA er mest kjent for sine grafikkort til spreke spill- og film-PCer. Nå er de også ute med programvare for proffe TV- og filmfolk.

nVidia
På NAB-messsen for proffe videofolk som denne uka foregår i las Vegas kunne NVIDIA presentere Gelato i versjon 1.0. I følge selskapet er dette «verdens første hardware-akselererte filmrendrer», og betyr dermed en revolusjon innen video-sluttbehandling.

Bare for Linux

Programvaren kan utnytte både 64 bitsprosessorer og PCI Express, i tillegg til en rekke andre nye, hardware-spesifikke standarder. En fleksibel arkitektur gjør det lett å integrere Gerlato med Maya og Python – plugin-redskaper som brukes mye innen videoredigering.

Programpakken er foreløpig bare tilgjengelig for Linux, som nå er standard plattform for store deler av filmindustrien. En XP-versjon kommer om kort tid.

Flere opplysninger på film.nvidia.com.

Stikkord: programvare