Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft hyrer Linux-selger

Microsoft har ansatt Linux-selgeren som fikk München kommune til å gå over til Linux. Salget kalles i bransjen for «Microsofts Waterloo».

Microsoft
Karl Aigner greide for ett år siden det kunststykket å selge inn SuSE Linux til hele München kommune. Fra 1. april av har han vært Microsoft-ansatt, men selskapet gikk først i går ut med meldingen om at han hadde begynt hos dem.

Forpost i kampen

Offisielt skal Aigner selge Microsoft-løsninger til småbedrifter i Tyskland. Men mange i bransjen ser ansettelsen som et ledd i en strategi.

– Jeg tror Microsoft ser den europeiske offentlige sektor som en forpost i kampen mot åpen kilodekode. Ansettelsen av Aigner vil gi selskapet innsikt i sin fiendes metoder, sier analytiker James Governor i selskapet RedMonk til News.com.

Stikkord: linux, programvare, windows