Internett-kart

Annonse


Feil kunne tatt ned Internett

Internett-kartEn ikke navngitt IT-ekspert skal ha funnet en alvorlig sikkerhetsfeil som førte til at teknologien som driver Internett har vært sårbar ovenfor hackere. Dette skal ha ført til en internasjonal IT-dugnad – et hemmelig utbedringsarbeid mellom flere regjeringer og eksperter i mange land de siste ukene.

Dersom dette ikke hadde blitt gjort, kunne det gått utover vår internettbruk, ifølge Wired News.

Fjerner lim

Den britiske regjeringen fortalte tirsdag at sikkerhetsfeilen gjorde at den underliggende teknologien for bortimot all internett-trafikk har vært i faresonen. De hevdet at dersom man ikke hadde gjort noe med dette kunne hackere sette viktige datamaskiner og rutere ut av spill.

– Dersom noen hadde gått til angrep via denne feilen kunne det ha ført til at limet som holder nettet sammen ville bli påvirket, sa Roger Cumming, som er direktør for Englands National Infrastructure Security Coordination Centre.

Til standby-modus

Feilen, som påvirker nettets »Transmission Control Protocol» eller TCP ble oppdaget i slutten av 2003 av en dataforsker i Milwaukee, USA. Denne forskeren, Paul Watson, sa han hadde oppdaget en måte man kunne »lure» datamaskiner og rutere til å slå av den elektroniske kommunikasjonen.

Rutere utveksler regelmessig viktige oppdateringer om de beste »trafikkrutene» mellom store nettverk. Dersom man klarer å angripe disse ruterne regelmessig kan dette føre til at de går til standby-modus, som kan vare i flere timer, skriver Wired News.

Fra århundrer til sekunder

Sikkerhetseksperter har tidligere hevdet at det kunne ta mellom fire og 142 år å gjennomføre et suksessfullt angrep på slikt utstyr. Dette fordi man må gjette et roterende nummer fra bortimot fire milliarder kombinasjoner. Watson har imidlertid sagt at han kan klare dette i løpet av fire forsøk, noe man kan klare på noen sekunder.

– Den største faren er effekten på rutere siden dette kan føre til at hele Internett kan gå ned, eller at det kan avbryte trafikken på nettet i lengre perioder, sa Watson.

Terrorist

Offentliggjøringen av dette problemet kan settes i sammenheng med en presentasjon som Watson skal holde torsdag. På den populære sikkerhetskonferansen i Vancouver har Watson varslet at han vil forklare i detalj om sitt arbeid med dette.

Watson, som også står bak nettstedet Terrorist.net, mener at hackere vil skjønne hvordan man kan angripe utstyret »i løpet av fem minutter etter at de har hørt presentasjonen», melder Wired News.

Heldigvis ser det nå ut til at arbeidet på tvers av landegrensene har ført til at det ikke utgjør noen umiddelbar fare.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse