ILL: www.mtekk.com.au

Annonse


Super-iPaq på trappene

ILL: www.mtekk.com.auDen australske websiden M-Tekk publiserte denne uken listen over spesifikasjonene på de nye modellen, som visstnok skal gå under navnet iPaq h63xx. Dette skal også ha blitt bekreftet av en nettside hos HP som var tilgjengelig, men som i ettertid har forsvunnet, melder The Register.

GSM og Wi-Fi

Men det som har kommet fram er at de nye Pocket PC-ene fra HP vil basere seg på trådløs teknologi. De skal inneholde GSM/GPRS, med 802.11b trådløst nett og Bluetooth. PDA-en automatisk kutter også GPRS-forbindelsen når den er i nærheten av et Wi-Fi-nett. Den skal også gå direkte tilbake til GPRS dersom man mister nettforbindelsen.

Ellers sitter det visstnok en 200MHz Texas Instruments OMAP 1510-prosessor i maskinen, med 64 MB SDRAM og 64 MB Flash ROM. Noen modeller vil inkludere 20 MB iPaq File Store i tillegg til at alle modellene vil ha muligheten til utbygd minne via en SD IO/MMC-utgang.

Forholdsvis stor

Den er likevel ikke noen erstatning for mobiltelefonen som HP kommer med, for ifølge The Register skal den veie hele 190 gram. Dimensjonene på PDA-en er 119 x 75 x 19 med en antenne på toppen og »gummi på sidene for et komfortabelt grep».

Den nye Ipaq-en skal benytte Windows Mobile 2003 for Pocket PC – Phone Edition, men det er visstnok ikke noe som indikerer at det er den kommende Second Edition.

Modell med kamera

HP vil også lansere en versjon i denne serien som inkluderer et kamera med 640 x 480 oppløsning. Denne modellen vil også ha flere applikasjoner installert for å behandle digitale bilder.

Modellene skal ifølge M-Tekk slippes i USA neste måned, mens SmartFone.net hevder at de slippes i August. Uansett får vi nok vente og se på når de dukker opp her til lands. SmartFone.Net hevder at iPaq h6315 som har kamera vil ligge på 599 dollar (4045 kroner), mens h631 som ikke har kamera vil ligge på 579 dollar (3910 kroner).

Ifølge spesifikasjonene som M-Tekk fikk tak i skal 6300-serien også selges med et mikrotastatur som kan kobles til PDA-en. Dette bekrefter muligens de tidlige ryktene som hevdet at de ny modellene ville inkludere ett integrert tastatur.

Annonse


Annonse