Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Forsikring mot Linux-søksmål

Det amerikanske selskapet Open Source Risk Management selger forsikring mot søksmål fra SCO og andre som mener Linux er tyveri.

Selskapet påpeker på sin nettside at de i likhet med mange analytikere og Linux-eksperter holder det for lite sannsynlig at SCO vil vinne fram med sine søksmål mot en rekke store bedrifter som bruker Linux, fordi de selv mener de har rett på deler av koden.

Store penger

Likevel mener selskapet at såpass store penger er involvert at det ville være dumt å ikke sikre seg.

Fra før av har Novell innført en forsikring som beskytter deres kunder mot søksmål fra SCO. Denne forsikringen er også gyldig i Norge, og dekker alle kostnader i forbindelse med en rettssak – inklusive en eventuell erstatningssum.

Stikkord: linux, programvare