nazisme på nett (ill.)

Annonse


Ekstreme nettsteder i vekst

nazisme på nett (ill.)Online-spill der du kan skyte ulovlige innvandrere. Invitasjoner til selvmordsbombere. Rasist-nettsteder som gir seg ut for å være antirasistiske. Fornektelse av nazistenes massedrap på jødene. Og spekulasjoner om at jødene sto bak 11.september-angrepet på New York og Washington.

4000 overvåket

Dette er bare noen av eksemplene som Simon Wiesenthal-senteret nevner i sin rapport om nettsteder som preker hat, rasisme og ekstremisme.

Senteret har i ni år overvåket 4000 nettsteder de regner som mistenkelige. 200 av dem er beskrevet nøye i en ny rapport fra senteret, som ble presentert på en pressekonferanse natt til i dag.

Markant økning

Rapporten kan fortelle om en markant økning av slike nettsteder det siste året. Særlig er økningen markant i nettsteder som rekrutterer unge mennesker til islamsk hellig krig mot sivile mål i Vesten og Israel, hevder rapporten.

Senteret startet av Simon Wiesenthal. Han var en av de få jødene som overlevde Holocaust, og ble etter krigen kjent som verdens fremste nazi-jeger.

Annonse


Annonse