iPod mini

Annonse


Apple avfeier Real

iPod mini9. april sendte Real-sjef Rob Glaser en mail til Apples Steve Jobs, der det ble foreslått et møte for å diskutere et samarbeid mellom de to konkurrentene.

Real ønsket å lisensiere kopibeskyttelsesteknologien Fairplay, som Apple benytter i sin iTunes nettmusikkhandel. Dette ville blant annet gjøre det mulig for RealNetworks’ kunder å spille musikken de kjøper på iPod, som etter den foreslåtte avtalen skulle bli Reals «offisielle» avspillingsprodukt.

– Ikke interessert

Men Steve Jobs later ikke til å være interessert i å la Real ta del iPod-suksessen, og akter ikke å møte Glaser til det foreslåtte møtet, ifølge kilder som Newsfactor og Wired. Denne avvisingen av Real Networks er i god tråd med Jobs’ uttalelser forrige uke til Wall Street Journal:

– iPod fungerer allerede med verdens største musikktjeneste, og iTunes Music Store fungerer med verdens største digitale musikkspiller. De nest beste er allerede så langt bak. Hvorfor skulle vi ønske å samarbeide med andreplassene?

Real Networks har sagt at de vil prøve å inngå en lignenede avtale med Microsoft og deres kommende netthandel, skulle det ikke bli noe av Apple-avtalen.

Annonse


Annonse