Nokia Image Frame SU-4

Annonse


TEST: Nokia Image Frame SU-4

For det er en kjennsgjerning at med alle de digitale bildene man har om dagen, bade på mobiltelefonen og digitalkameraet, må man enkelt kunne vise de frem. Nokia Image Frame SU-4 er en digital bilderamme i en sprek 70-talls retrostil som dessverre ikke innfridde våre forhåpninger.

Best avslått

Vi må nemlig innrømme at vi hadde håpet på et produkt som var en del bedre enn det vi fikk teste. Det begynte imidlertid bra. Da pakken ble åpnet var det nemlig minimalt med jobb å få den plassert i bokhyllen hjemme, klar til bruk. Lekkert var det.

Uheldigvis var dette så positivt som det skulle vise seg å bli. For da vi slo den på og begynte å legge bilder over i rammen kom den meget skuffende skjermen til syne. I et mørkt hjørne av bokhyllen så det nesten greit ut, men så fort vi flyttet den til vinduskarmen var det bortimot umulig å skjelne hva som ble vist frem.

Ikke bare fordi skjermen er uhyre lyssvak, men også fordi bildene som vises frem ikke er bedre enn 320×240 punkter. Man kan riktignok overføre bilder som er opptil 1024 x 768, men de skaleres automatisk ned og oppløsningen er ikke i nærheten av bra nok. Det går også forholdsvis tregt med denne skaleringen.

Annonse


Enkel å bruke

Da hjelper det beklageligvis ikke at bilderammen er meget enkel i bruk. Man har et bilde på sin telefon som man vil føre over. Det er bare å sende bildet via infrarød overføring, så lenge man er innenfor 1,5 meter av rammen. Etter at bildet er sendt kommer det frem på skjermen.

De fleste av de nyeste telefonen til Nokia er kompatible med bilderammen. Men man skal også kunne benytte andre leverandørers telefoner så lenge de støtter de riktig infrarøde protokollene som rammen gjør. Protokollene det er snakk om er: IrDA, IrOBEX 1.3 og IrTranP.

Man kan legge inn hele 50 forskjellige bilder i rammen som man kan kjøre i et kontinuerlig slideshow eller man kan velge faste bilder som skal vises. Det er såre enkelt å sette opp rammen til å gjøre det en vil. Enten det er fremvisningsmetoder eller sletting av bilder. Derfor er det så skuffende at kvaliteten ikke holder mål.

Større modell

Det gledet meg derfor da jeg fant ut at Nokia også kom med en litt bedre versjon av sin Image Frame, nemlig modellen SU-7. Men hvor lenge var Adam i paradis? Denne har verken bedre skjerm eller bedre oppløsning på bildene.

Den har imidlertid én frekk funksjon. Nemlig muligheten til å sende en MMS direkte til bilderammen slik at man kan sette en ramme hos sin bestemor som man stadig oppdaterer med bilder fra all verdens hjørner. Da kan bestemor følge med på hva som skjer i ens livet på en helt annen måte en tidligere. Hvis det er noe en ønsker da.

Skuffende

I teorien er dette produktet helt suverent, samtidig som det er usedvanlig enkelt å bruke. Allikevel er det ikke mulig å ikke sitte igjen med en flau smak i munnen etter å ha prøvd det. For her er kvaliteten alt for dårlig. Både skjermen og bildekvaliteten trekker kraftig ned. Da hjelper det ikke at wow-faktoren er meget god.

Forhåpentligvis er det ikke så altfor lenge til vi kan se bedre bilderammer, med bedre lysstyrke på skjermen og bedre oppløsning. Det burde være langt fra noen teknisk umulighet med tanke på hvor gode billige skjermer man kan få tak i om dagen.

Annonse