Annonse


SPILLTEST: Painkiller

Painkiller er et rendyrket og urklassisk førstepersons skytespill (FPS), og har heldigvis god nok grafikk og kule nok våpen til å holde underholdningsverdien oppe.

For å si det veldig enkelt: det eneste du gjør her er å springe rundt og skyte slemminger fra Helvete.

Stemningen er god, animasjonene ypperlige, og måten blod splætter utover veggene og zombiejævler kastes veggimellom av haglesalvene dine på burde holde i massevis til å dekke det anbefalte dagsinntaket av vold og gørr.

Story?

Spillets helt kommer inn i bildet idet han omkommer i en bilulykke, og derpå blir rekruttert av Vår Herre til å kjempe mot Mørkets Krefter og ta livet av Satans generaler. Man kan ikke annet enn følge kallet, og blir dermed kastet ut i en skytefest av knallhard kaliber.

Painkiller holder høyt tempo, og lar deg sjelden hvile klikkefingeren. Spesielt siden du aldri trenger å lade om våpnene dine. Falne fiender lar sine fortapte sjeler sveve rundt i lufta noen sekunder, og klarer du å sanke nok av dem kan du i korte perioder gå inn i en slags superfantom-modus der du blir både raskere og gjør mer skade. På slutten av brettene møter du gigantiske super-demoner av verste sort, som har et eller annet svakt punkt du må lokalisere før du kan ta livet av dem.

KJEMPEFAEN: Helvetes håndlangere er ofte digre karer.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Enkel moro

Helvete har en utømmelige mengde fotsoldater å sende mot deg, og det er ikke tvil om at dette spillet først og fremst appellerer til det samme banale – men potensielt svært avhengighetsdannende – sikt-og-skyt-konseptet som gjorde Doom og Quake til umiddelbare fulltreffere hos millioner av spillfantaster.

Er du ute etter enkel, uforpliktende og hjernedød skyteaction servert med heftig grafikk og infernalske overtoner vil Painkiller neppe skuffe. De som derimot søker en dyp og engasjerende spillopplevelse, eller etterlyser et snev av nyskaping og originalitet, kan ubekymret overse denne utgivelsen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse