Fly

Annonse


Mobil lovlig på fly

Fly

For som du kanskje har fått med deg på noen av de nyere telefonene kan du sette på »flight mode», eller flymodus, mens du er på flyet. Dette kobler vekk radiofunksjonen på mobiltelefonen og vil således ikke kunne påvirke instrumentene, melder CNN.com.

Dette fører jo riktignok også til at man ikke kan ringe med telefonen, siden denne funksjonen også vil være frakoblet. Men man kan bruke alle de andre funksjonene, som for eksempel kalender, notater, spill og mp3-spiller.

Kjemper imot

Men kabinpersonalet er ikke fornøyd med at dette har blitt lovlig. De kjemper med nebb og klør selv om British Civil Aviation Authority har sagt at dette må innføres.

– Hvordan skal vi vite hvilken telefon som er på eller ikke. Det er heller ikke vårt kabinpersonal som skal bestemme hvilke telefoner som skal være på eller av, sa en talsmann for British Airways.

Kan snakke snart

Ifølge CNN.com er dette imidlertid en kamp kabinpersonalet er dømt til å tape. Rundt halvparten av de største flyselskapene i verden planlegger å legge til rette for trådløs internett-tilkobling og full mobiltelefonbruk i løpet av to til fire år. Dette kommer fra en undersøkelse gjort av WirelessCabin.

– Vi kommer til å kjøre en testflyving med et trådløst nettverk på en Airbus A340-600 denne sommeren, sa Axel Jahn, en talsmann for Wireless Cabin, som også forventer at det vil settes i gang et prøveprosjekt på et kommersielt flyselskap neste år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse