Motorola C550

Annonse


TEST: Motorola C550

Den lille 95×65-punkters skjermen på C550 er langt fra ideell til å vise fargebilder på, men Motorola har likevel utstyrt sin billigmodell med et VGA (640×480) digitalkamera.

Telefonen har også Javaspill, Wap over GPRS og polyfoniske ringetoner, og kan dermed sies og være mer eller mindre velutstyrt i forhold til prisen (dette ligger an til å bli en 1-kronersmobil).

Den knirker!

Rent designmessig ser C550 helt kul ut…inntil man holder den i hånden, og plastikk-kontruksjonen viser sitt sanne jeg. Det er mulig vi har blitt servert et spesielt skrøpelig testeksemplar, men telefonen virker i hvert fall som om den bare så vidt sitter sammen i sømmene – til den grad at den faktisk knirker og bærer seg for hvert eneste tastetrykk.

Programvaren og menysystemet på telefonen er heller ikke på langt nær så strømlinjeformet som det er naturlig å ønske seg. Innstillingene du leter etter er sjelden å finne der man forventer, og alt for ofte kreves det litt for mange trykk for å utføre enkle oppgaver.

USB-skuffelsen

Det var i utgangspunktet hyggelig å se at telefonen var utstyrt med en helt standard USB-port, men gleden falmet etter hvert som vi innså at ikke uten videre klarte å bruke den til noe fornuftig.

Dessverre blir verken USB-porten eller kommunikasjon med PC nevnt i brukerveiledningen overhodet, og verken programvare eller USB-kabel fulgte med telefonen. Et par telefoner til Motorola fikk derimot brakt på det rene at det skal være mulig å overføre bilder til PC og synkronisere kalenderen via USB, men at man da må betale 2-300,- kroner for en datakabel og CD med rett programvare.

Dette blir bare tåpelig. Greit nok at telefonen selges uten medfølgende programvare på CD, men vi hadde i det minste ventet oss å finne et gratis nedlastbar basisprogram fra Motorolas hjemmesider.

Motorola C550 er en av de aller rimeligste kameratelefonene der ute, men vær klar over at du får en del åpenbare mangler og mindre heldige løsninger med på kjøpet.

Motorola C550

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse