Skype IP-telefon

Annonse


Frekk IP-telefoni

Skype IP-telefonPådriver bak utviklingen er selskapet Skype, som ble startet av KaZaA-grunnleggerne Niklas Zennström og Janus Friis.

Videotelefon

Skype er nå på markedet med programvare til telefoner som verden knapt har sett maken til, og som utvilsomt får det som før bare var ustabil forbindelse med elendig lydkvalitet gjennom trege nettforbindelser til å fortone seg som nytt og friskt.

Selskapet Holte Consulting importerer disse telefonene til Norge. Hittil har det kommet hele fire videotelefonmodeller, en frittstående bredbåndstelefon og en PC-telefon.

Ventelister

Skype lover at utstyr som kan koble samtaler via Internett til PDA-er og mobiltelefoner med GPRS er like om hjørnet.

Samtidig strømmer norske bredbåndskunder til IP-telefonene. Selskapet Telio var tidlig ute med tilbudet,. For en måned siden rundet de 6000 kunder, og kan fortelle om ventelister som minner om de det gamle statlige Televerket hadde på 1970-tallet.

Nesten gratis

Det viktigste argumentet for å gå over til IP-telefoni er pris. Har du først tilgang til bredbånd, kan du i prinsippet snakke så lenge du vil uten å betale noe som helst. Forutsatt at den du snakker med også bruker IP-telefon eller er tilkoblet fastnettet i Norge.

Du må likevel betale en månedlig avgift tilsvarende den Telenor tar for fasttelefon. Og du må fortsatt betale (om enn noe rimeligere) tellerskritt for samtaler til mobiltelefoner og til utlandet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse