Siemens SX1

Annonse


TEST: Siemens SX1

For dette er en telefon med pondus. Den har det som trengs av tekniske spesifikasjoner for at den skal kunne rettes inn mot den proffe delen av mobilmarkedet. I tillegg er den utstyrt med en rekke snacks som gjør den til et kult alternativ for de av oss som bare er ute etter en fet mobil også.

Nokia på Siemens

Siemens SX1 er utstyrt med Symbian Series 60 som operativsystem, noe som gjør jobben enkel for en som meg som har benyttet Nokia 7650 det siste halvannet året. For dette er jo operativsystemet som en rekke produsenter har stilt seg bak. Heldigvis har da nå også flere enn Nokia begynt å ta det i bruk.

Det morsomme med dette er at dersom man går inn i filbehandlig på telefonen får man opp en rekke kataloger, der Nokia er listet opp som en av dem. Ikke akkurat god Siemens-reklame. Men dette er en liten ubetydelig detalj i et operativ- og menysystem som stort sett er helt glimrende. Det er intuitivt og oversiktlig.

Man bør også glede seg grenseløst over at det blir en type standard operativsystem på mobiltelefoner også, slik at man ikke famler i blinde hver gang man bytter mobil, siden folk gjør det forholdsvis ofte om dagen.

Vanskelige taster

Denne mobiltelefonen benytter seg av det samme tasteoppsettet som man kan se på Nokias 3G-telefon, 7600, også. Det vil si talltaster som er satt opp på hver sin side av skjermen. Det gjør at man skal kunne bruke begge hender til å skrive meldinger, noe som etter lang trening vil gi god effekt.

Allikevel er det vanskelig å venne seg til etter å ha brukt mobil i en årrekke der de ligger i det vanlige formatet under skjermen. Men dersom dette blir en av to standarder som dukker opp er det kanskje bare å venne seg til dette like godt først som sist.

Kult kameraspill

Som sagt er programvaren meget god, og her må man også nevne spillene – eller i hvert fall ett av dem. For Siemens har et spill på telefonen som inkluderer kameraet i telefonen. Man skal skyte ned en rekke fugler eller innsekter som flyr over skjermen, men bakgrunnsbildet er ikke helt vanlig. For der ser man det man ville sett gjennom kameraet til enhver tid.

Når man så skal skyte ned fuglene beveger man telefonen for å sikte på fuglene ut fra deres posisjon. Man ser kanskje ikke så utrolig smart ut når man spiller dette spiller, så det er vel ikke akkurat det man drar frem på toget.

Dette er desidert det kuleste jeg har sett av spill på mobiltelefoner og gjør at man kanskje kan skru opp forventningene når det gjelder underholdning på mobilen fremover. For det er ingen hemmelighet at på akkurat dette punktet har det skortet litt.

Siemens SX1

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Lyd og bilde

Telefonen er utstyrt med et VGA-kamera med mulighet for videoopptak med lyd. I tillegg kan man benytte Siemens SX1 som et alternativ til MP3-spilleren, siden den kan spille av MP3 i stereo. Den har også støtte for MMC-kort noe som gjør at man enkelt kan utvide kapasiteten fra de 24 megabytene som telefonen leveres med som standard (selv om så mye minne brukes at man bare har 3,5-4 MB ledig).

Man har også en god FM-radio med mulighet for lagring av en rekke kanaler, slik at man med denne telefonen har et meget godt underholdningsalternativ.

Topp profftelefon

Telefonen er et knallgodt alternativ for alle som er på utkikk en telefon i det øverste sjiktet med det man kan ønske av kontorverktøy. Men som sagt er det også en meget god underholdningstelefon, med spill, kamera, lyd og video. Det eneste som kan trekke noe ned for den vanlige brukeren i gaten er prisen, selv om den er forholdsvis rimelig i forhold til alle funksjonene som er inkludert.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse