Annonse


TEST: Siemens ST60

For her er ingenting gjort med selve utseendet på telefonen. Den ser helt lik ut som ST55 og er således en meget sprek liten sak fremdeles. Så det er jo forståelig at de ikke har gjort så mye på utsiden. Derimot har de gjort noen småsaker på innsiden av dekselet.

Skuffende utnyttelse av skjerm

Som SonyEricsson har gjort har også Siemenes oppgradert sin ST55 med TFT-skjerm slik at den takler direkte sollys på en mye bedre måte. Det er også 65000 farger å boltre seg i på Siemens ST60. Allikevel er det lov å være skuffet over det som vises frem. For med et så godt utgangspunkt er det lov å forvente noe mer enn den skremmende kjedelig menyen som telefonen er utstyrt med.

Det er merkelig at flere av de store mobilprodusentene som investerer såpass mye tid og penger i teknologi og design på en ny telefon ikke bruker en litt større andel til å bygge opp menysystemet.

Ikke ett system

Når man snakker om menysystemet er det på sin plass å kommentere dets begrensninger og at det er en smule problematisk å gli rett inn i. Det mangler det intuitive som SonyEricsson og Nokia har klart, samtidig som det er flere funksjoner som man har sett som helt ordinære på andre telefoner som man ikke engang finner på denne.

Det er også et stort spørsmålstegn ved Siemens åpne bruk av forskjellige operativsystemer på sine telefoner. Hvor gunstig er det at en som har vært såre fornøyd med sin Siemens-telefon kan risikere å måtte lære seg et helt nytt menysystem neste gang man investerer i en Siemens-telefon.

Video for hørselshemmede

Men de største endringene på denne telefonen ligger i det gode VGA-kameraet. Det var tross alt ett VGA-kamera i ST55 også, men nå har man også mulighet til å spille inn videoklipp. Allikevel kunne man kanskje ønsket seg litt mer her også, med tanke på at det bare er snakk om videosnutter uten lyd og på maks syv sekunder. Men det er jo en begynnelse.

Allikevel er det bra saker i forbindelse med dette kameraet også. For dersom man velger å benytte seg av en av de to laverer oppløsningene på kameraet kan man faktisk zoome også. Telefonen har nemlig en 4 ganger zoom-funksjon på telefonen som er meget enkel å bruke.

Minnet er også utvidet, samtidig har mobiltelefonen fått Java-støtte som gjør at man i hvert fall kan ta del i de nedlastningene som før har vært reservert for andre. Spill og programmer glir rett inn i ST60.

Slark i styringen

Det har vært snakket en del om at tastenen og styrespaken på den forrige modellen, og med tanke på at ingenting er gjort på utseende og utforming er dette fremdeles like skuffende. Tastene er i overkant minimale og gir ingen god følelse med mindre man sitter med småbarnhender.

Styrespaken er også forholdsvis vanskelig å bruke, spesielt å bevege den til venstre og høyre. Med mye bruk av styrespaken i midten virker det også som om den begynner å svikte litt. Det er usikkert om dette kun gjelder det eksemplaret som vi fikk testet, men det var uansett for dårlig, selv om det først skjedde etter utallige timer med Tetris-spilling.

Siemens ST60

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Ingen vinner

Dette er kameramobilen for nybegynneren, med meget begrensede muligheter for det proffe markedet samt en skuffende utnyttelse av en i prisippet meget bra fargeskjerm. Det er kun det stilige designet og VGA-kameraet som gjør denne mobilen interessant.

Vi får virkelig håpe at Siemens tar seg litt bedre tid på en eventuell oppgradering av denne telefonen. For dette var en skuffende opplevelse. Man bruker ikke noe særlig mer enn én krone på en telefon som er såpass dårlig bare fordi den ligger fint i lomma.

Annonse


Annonse