Annonse


TEST: Nokia 7600

For designet er helt klart en smule spesielt. Ikke akkurat den vanlige typen telefon dette her. Den er sentrert rundt skjermen, som ikke akkurat er av den største typen, men som allikevel er veldig klar og med gode farger. Det er morsomt å se at det er noen telefoner som prøver noe nytt.

Multimedia-telefonen

Telefonen er markedsført som en multimedietelefon og har således en rekke funksjoner som støtter oppunder dette. Telefonen har en skjerm med støtte for 65000 farger. Den kan laste ned, ta opp og spille av videoklipp, i tillegg til at kameraet på mobilen er av VGA-standard og således blant de bedre på markedet for øyeblikket.

Den har også en rekke lydfunksjoner, med avspilling av MP3- og AAC-filer. Det følger også med et fett sett hodetelefoner, så det er helt klart meningen at denne telefonen skal brukes til avspilling av forskjellige typer lyd og bilde. Derfor er den en skandale at telefonen ikke er utstyrt med mer minne enn 32 MB. Dette fylles fort opp. Når det heller ikke er en FM-radio på en slik telefon blir det også ekstra skuffende.

Installeringen av programvaren er heller ikke helt enkel. Her må man følge innstruksjonen til punkt og prikke, slik at man ikke gjør noe i gal rekkefølge. Man må ikke koble telefonen til maskinen med den medfølgende USB-kabelen før drivere og programvare er installert. Gjør du det, slik jeg tilfeldigvis gjorde, blir det full krøll.

Problem med taster

Nokia skal, i likhet med Siemens (for sin SX1-modell), ha credit for at de prøver nye ting i forhold til plassering av tastene på telefonen. På Nokia 7600 er nummertastene delt mellom hver sin side av skjermen, samt at funksjonstastene ligger under skjermen som man har på de fleste telefoner. Dette er ingen enkel affære å venne seg til.

Nå har jeg gjort store forsøk på å venne meg til disse tastene, men jeg klarer fremdeles ikke å få det skikkelig til. Det kan hende jeg helt enkelt er for gammel for å lære meg et nytt slikt system, selv om det er noe jeg tviler på. En mer sannsynlig grunn er at jeg har brukt det ordinære systemet såpass mye at det ligger inngrodd i fingerspissene.

Her ligger også et av de største problemene med dette. Hvordan blir det dersom man bytter telefon i tide og utide? Vil man da hele tiden måtte lære seg et nytt bruksmønster for tastene?

Nokia 7600

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

3G uten nett

Telefonen har som sagt støtte for 3G, noe som gjør at den kan benyttes den dagen 3G-nettet står klart, men i dag vil man ikke ha noe behov for de mulighetene som telefonen gir i forhold til dette. Noe som allikevel er overraskende er at denne telefonen ikke har støtte for alle tre GSM-båndene. Den støtter 900 og 1800, men ikke 1900. Derfor er det ikke noen vits i å ta den med på reiser til USA.

Nokia 7600 er en meget god telefon, med veldig bra lyd og med mange og gode funksjoner. Allikevel er det noen mangler, som nevnt overnfor. Den har et veldig spennende design, som appellerer til den motebevisste, men den er forholdsvis dyr.

Det vil finnes andre alternativer til denne telefonen, med like gode muligheter for dagens bruk. Derfor vil den nok i det store og hele være for de som er spesielt interesserte eller for de som vil ha en telefon der wow-faktoren er ganske høy.

Annonse


Annonse