Nokia NMT 450/540

Annonse


NMT under hammeren

Nokia NMT 450/540– Minimumskravet for den som får lisensen er at det nye nettet skal dekke samme område som dagens NMT-nett minus GSM-nettet, sier samferdselsminister Torild Skogsholm til Aftenposten.

Fortsatt tilbud

Nettet skulle i utgangspunktet auksjoneres bort i fjor, men prosessen ble forsinket. Den formelle utlysningen kommer nå i løpet av de første dagene i april. NMT-nettet dekker et større geografisk område, også til havs, som dagens GSM-system ikke dekker.

Selv om NMT-nettet legges ned, ønsker Skogsholm at det fortsatt skal være tilbud om kommunikasjon i områdene NMT dekker. Interesserte budgivere må ta en avgjørelse innen begynnelsen av juni, da auksjonen starter. Aktøren som tar over nettet vil få med brakker og annen infrastruktur rundt basestajonene.

(Denne artikkelen er hentet fra vår søsterpublikasjon ITavisen.biz)

Annonse