Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Multimedia-tannbørsten kommer

Dental Technology Consortium (DTC) presenterer sin felles plattform for tannbørster, med meldingssystem og kinetisk opplading.

Dental Messaging System
DTC, bestående av bransjetungvektere som Jordan og Colgate, håper det nyutviklete DMS – Dental Messaging System – vil få sving på pusseiveren og børstesalget i årene som kommer.

Landsdekkende Ad-hoc-nettverk

Teknologien gjør det mulig å sende tekstmeldinger fra tannbørste til tannbørste, uten å kreve dyre mobilabonnement eller GSM-oppkobling. Den nye radioteknologien LongTooth muliggjør nemlig trådløs radiokommunikasjon på opptil 2.8 kilometer, og gjør det dermed på sikt mulig å opprette et punkt-til-punkt-nettverk over det ganske land – så fremt nok mennesker kjøper de nye DMS-børstene.

– Hvis vi lykkes med bred adopsjon av DMS, betyr det i utgangspunktet at du kan sende meldinger til hvem som helst i hele Norge. Enda flere har tannbørste enn mobiltelefon, og siden hele børstebransjen går sammen om dette har vi stor tro på å få DMS i alle hjem før 2006, sier produkt- og markedssjef Bernard Dreven i DTC.

Fyll opp pusse-«kontoen»

De nye DMS-børstene krever ikke engang strømtilknytning. I utgangspunktet vil nye tannbørster være ferdig oppladet, og preinstallert med en «konto» på 10 meldinger.

Lading av batteriene skjer ved at kinetisk energi oppsamles når du rister fort på børsten – altså ved tannpuss. Dette er en teknologi som forlengst har blitt implementert i enkelte armbåndsur-modeller. To minutters pussing vil automatisk «låse opp» fem nye meldinger, som kan sendes når brukeren velger det.

– Særlig tror vi tenåringer vil bli flinkere både til å pusse tennene, og samtidig holde god sosial kontakt med sine venner – døgnet rundt. Vi tipper mange også nå vil velge å ta med seg tannbørsten på skolen, sier Dreven til ITavisen.no.

Klar for julepussen

Det er forventet at de første DMS-tannbørstene havner i dagligvarehandelen innen utløpet av 2004. Tilbehør, inkludert megapiksel-kamera og «brush-to-talk» adapter er også på tegnebrettet.

For bilder og mer informasjon, se HER.

Stikkord: Maskinvare, Mobil