MSN Music logo

Annonse


Tidsbombe i MSN-musikk

MSN Music logoDen nye DRM (Digital Rights Management)-teknologien har kodenavnet Janus. I følge Beta News skal tidsbombene legges inn i wma-filer som selges gjennom MSN Music – Microsofts virtuelle platebutikk på nettet.

Integrert i Media Player

Tidsbombefunksjonen vil trolig også bli integrert i Windows Media Player, som kommer i ny versjon før høsten – godt timet med åpningen av MSN Music og lanseringen bærbare enheter med Microsofts Media2Go-plattform med Creatives Zen Portable Media Center i front.

Men i følge BetaNews er det sannsynlig at tidsbombene også vil følge med over på bærbare enheter. MSN Music skal i utgangspunket kunne synkroniseres med alle MP3-spillere som støtter wma (Windows Media Audio)-formatet.

– Vi er mer åpne

Hittil har 50 modeller blitt klarert for MSN, men antallet som kan brukes er trolig langt høyere.

Dette er Microsofts kronargument mot Apple, som kom dem i forkjøpet med sin iTunes Music Store. Mens iTunes-kundene er låst til iPod og det lite utbredte filformatet AAC, kan MSN-kundene velge å vrake i MP3-spillere i ulike prisklasser, størrelser og lagringskapasiteter.

Åpner til høsten

I fjor høst åpnet MSN Music Club på nettet, med salg av enkeltlåter fra selskapet OD2. Men dette er bare en mellomstasjon for Microsofts musikksatsing på nettet.

MSN Music skal etter planen lanseres til høsten med 700 000 låter fra starten av. Tjenesten skal etter alt å dømme være abonnementsbasert framfor å satse på salg av enkeltlåter.

.

Mulig prisskala

Denne abonnementsordingen er trolig skalert i forhold til tiden du ønsker å bruke muskkfilene du laster ned gjennom abonnementet. Man ka tenke seg at om du bare vil høre den en gang, vil prisen være svært lav. Om du vil ha låten en måneds tid, kan prisen bli noe høyere. Og om du vil ha den til odel og eie, vil du måtte betale full CD-pris.

Microsoft har selv sagt svært lite om dette. Hva prisene vil bli og hvordan MSN vil legge opp sitt system, er og blir dermed bare spekulasjoner.

Annonse


Annonse