Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sun i kjedebutikken

Sun er kjent som en tung Unix-aktør på serversiden. Nå vurderer de å bruke forbrukerkjeden Wal-Mart som distribusjonskanal for PC med Linux.

USAs største kjede på forbrukerelektronikk og annet hjemmeutstyr selger nå billig-PCer med Suns Linux som operativsystem.

Tung aktør

Gigantselskapet Sun tjener mesteparten av sine penger på tunge serversystemet med deres egent Unix-operativsystem Solaris. Men i det siste har de begynt å se seg om etter andre forretningsområder.

De er allerede inne i minibankmarkedet. Nylig utstyrte de 10 000 europeiske minibanker med sin programvare.

Sun-Linux på disken

Nå lukter de på PC-markedet, der en økende andel nå selges uten Windows som standard operativsystem. Sun har sin egen Linux-variant å tilby. Og Wal-Mart har allerede PC-.er fra produsenten Microtel i hyllene med Suns Linux forhåndsinstallert.

Tidigere har Wal-Mart solgt PC-er med andre Linux-varianter som Lindows, SuSE og Lycoris.

PC til 2700 kroner

Hos Wal-Mart koster Linux-PCer med AMD 2400+-prosessor, 128 MB minne og 40 GB harddisk 2700 kroner uten skjerm. Da følger Suns kontorpakke StarOffice med på kjøpet.

– Vi vurderer seriøst å la Wal-Mart bli PC-leverandøren for Sun Microsystems, sier direktør Jonathan Schwartz i Suns programvareseksjon til News.com.

Stikkord: linux, Maskinvare, programvare