The Gathering

Annonse


– Ta vare på nerdene

The GatheringOgså i år skal 5000 ungdommer samles for å gi seg sine PC-er i vold fra onsdag 7. april til 1. påskedag. Arrangementet er utsolgt, slik det pleier å være.

Fersk rapport

Professor Birgit Hertzberg Kaare ved Institutt for kulturstudier har i flere år forsket på miljøet og kulturen på The Gathering-samlingen i Vikingskipet.Resultatet legges fram i dag, i rapporten Ungdom som lever med PC .

– Bør dyrkes fram

Hennes konklusjoner er udelt positive. Samtidig mener hun at samfunnet burde bli flinkere til å utnytte denne ressursen.

– I stedet for at man ofte anlegger et bekymringsperspektiv overfor tunge brukere av ny teknologi, bør ressursene disse ungdommene besitter i større grad utnyttes og dyrkes frem av både myndigheter, forskere og skoleverket, sier professor Birgit Hertzberg Kaare.

Annonse