FTP Warez piratkopiering

Annonse


«Warez»-leder nektes utlevert

FTP Warez piratkopieringDen 42 år gamle australske programmereren Hew Raymond Griffiths risikerer 10 års fengsel og 3,4 millioner kroner i bot dersom han blir dømt i USA.

Aldri vært i USA

Den australske dommeren Daniel Reiss påpeker at Griffiths angivelige forbrytelser skal ha skjedd på australsk jord, og at han aldri har satt sine bein i USA. Framfor å utlevere Griffiths oppfordrer han i stedet australske myndigheter til å ta nett- og datakriminalitet alvorlig.

Griffiths var deltaker i og ble i følge amerikanerne seinere leder for «Warez»-nettderket Drink or Die. Nettverket distribuerte piratkopiert programvare på nettet i stor stil, ofte gjennom russiske nettsteder.

USA-hovedkvarter

Hovedkvarteret skal i følge amerikanerne derimot ha ligget i USA, og det hele skal ha blitt styrt av australske Hew Raymond Griffiths.

Det er imidlertid tvilsom om Griffiths eller noen av de andre bakmennene tjente penger på virksomheten. Formålet skal ha vært å tilby fattige studenter og andre å prøve dyr programvare føre eventuelt seinere kjøp.

I februar 2002 ble de to Drink or Die-medlemmene Kentaga Kartadinata og Mike Nguyen dømt i USA.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse